HJEM
Danmarks største udvalg af kvalitets rammer!
Produkter
Brugte maskiner og tilbehør
Maskiner
Museumsglas / Uv-92 glas
Prisbaskere
Udlejning
Inspiration
 
Referencer
Små smil
Kontakt Nyram

 

 

 

 

 

 

  

BÆREDYGTIGT TRÆ

 

Som miljøbevidsthed er steget blandt de fleste forbrugere, er også efterspørgsel efter miljøvenlige produkter steget. Vi bliver mere og mere bevidst om miljøspørgsmål af tropiske træsorter og regnskove. Tranås List har altid brugt Nordisk fyr som råstof i deres produktion. I dag bruges overvejende træ fra vores naboland Finland.


De Nordiske skov-producenter, Sverige og Finland har i lang tid været forløberen for en langsigtet og miljømæssigt forsvarlig skovbrug, og forsøger også at formidle denne viden til andre store skov nationer over hele verden. Desværre er denne viden ikke nået de store producenter af tropisk træ, og regnskovstræ, og derfor har vi i dag alvorlige globale miljøproblemer. Det eneste, der effektivt kan påvirke de miljømæssige problemer, er drastisk reduceret brug af eksotiske træsorter.


Nu er det tid til at industrien påtager sig deres ansvar, og derfor har Larson Juhl-koncernen, der omfatter Tranås List, truffet den vigtige beslutning, at de fleste producerede lister skal være lavet af godkendte træsorter.


Tranås List vil lancere begrebet ECO FRAME til indramning, og som grossist være i stand til at tilbyde forbrugerne et miljøvenligt alternativ. ECO FRAME betyder at der gøres brug af råvarer alene fra godkendte leverandører, Certified FSC (Forest Stewardship Council) eller PEFC (Program for Forest Certificeringsordninger). Træsorten er, som regel Nordisk fyrretræ, Balkan fyr eller New Zealand fyrretræ. Det er nødvendigt drastisk at mindske brugen af de tropiske træsorter som Abachi, Ramin, Obeche, Wava, Ayous og Marupe, hvis ikke resten af verdens regnskove skal blive offer for den igangværende skovrydning.

 

Engang dækkede de tropiske skove 14% af jordens overflade.
Nu er der kun 6% tilbage.
Over 150 000 kvadrat kilometer (halvdelen af Italiens areal) bliver fældet hvert år.
Dette påvirker Jordens klima på mange måder, og meget af jordens plante-og dyreliv er truet.
Det anslås, at cirka halvdelen af verdens plante- og dyrearter findes i regnskoven.
Forhandlere med ECO FRAME symbol kan tilbyde et miljømæssigt forsvarligt alternativ i høj kvalitet som samtidig værner om vores miljø.

 

NYRAM aps Moseallé 9 E - 2610 Rødovre - Tlf. 38 79 14 00 - Fax 38 79 14 03